Saturday, May 1, 2010

TABUNG MANGSA GEMPA BUMI DI PADANG, SUMATERA(PADANG EARTHQUAKE DONATION)

PONDOK MODEN KANDIS,BACHOK,KELANTAN TELAH MENERIMA SERAMAI 5 ORANG PELAJAR DARI SEKOLAH IKATAN PELAJAR MUHAMMADIYAH,PADANG,SUMATERA BARAT INDONESIA SEBAGAI ANAK ANGKAT. MERAKA ADALAH ADALAH MANGSA GEMPA BUMI YANG MELANDA PADANG, INDONESIA PADA 30 SEPTEMBER 2009. DALAM GEMPA TERSEBUT, 1117 ORANG TELAH MENINGGAL DAN 38,000.00 BUAH RUMAH TELAH BINASA. Mereka telah datang ke sini untuk memohon bantuan bagi kelangsungan hidup mereka di Padang, Sumatera yang teruk dilanda gempa bumi.


5 ORANG PELAJAR TERSEBUT IALAH:
  1.      ISMEN OKNARDI
  2.      ARIES TRI DARMA
  3.      ARSYAD BUKHARI
  4.      HERI DWI SUSANTO
  5.      YOGI SUGAMA


MARILAH KITA UMAT ISLAM MEMBANTU MEREKA SEKADAR KEMAMPUAN KITA BAGI MEMBOLEHKAN MEREKA MENERUSKAN PELAJARAN DAN MENEMPUH HIDUP YANG LEBIH BAIK DAN MEMPERJUANGKAN ISLAM DI INDONESIA.

UMAT ISLAM IBARAT SATU BADAN, SATU ANGGOTA YANG SAKIT, SEMUA ANGGOTA AKAN SAKIT. JADI MARILAH KITA SAMA-SAMA MEMBERI SUMBANGAN KEPADA MEREKA.


KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENDERMA BOLEHLAH  MEMBERI SUMBANGAN WANG KE AKAUN TABUNG KEBAJIKAN PONDOK MODEN KANDIS,BACHOK DI AKAUN MAYBANK:

553083021988

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Pendaftar Pondok Moden Kandis, Ustaz Saripuddin di talian :

019-9489094

Sumbangan hendaklah sampai SEBELUM 8 MEI 2010 kerana para pelajar tersebut akan pulang semula ke Padang Indonesia pada 9 Mei 2010.
SEMOGA SUMBANGAN ANDA MENDAPAT PAHALA DARIPADA ALLAH S.W.T.

No comments: