Tuesday, October 13, 2009

Sabar itu senang diucap sukar dipraktik

Kini sudah 2 minggu aku keluar wad. Begitu tersentuhnya hati bila tidak dapat beraya di rumah, pun begitu aku amat berterima kasih kepada saudara mara dan para sahabat yang sanggup datang menziarahiku di hospital pada hari raya. Ku pohon maaf jika layanan tak seberapa kerana kesakitanku yang amat menyeksakan, dahlah makan minum tak boleh, tiub pula di hidung dan asyik muntah saja.

Kesian isteriku, dia telah tempah biskut raya tapi beraya di hospital. Mak ku pula menjagaku dan tidur bersama isteri di wad. Memang sedih hidup ini pun begitu ku tetap tabah menghadapinya dalam linangan air mata. Allah telah memberiku hidup lagi sudah cukup bersyukur kerana ramai yang senasib denganku telah di panggil menemuiNya. Bila tiba giliranku, aku serah kepada Allah, cuma ku pohon padaMu masukkan aku dalam kalangan orang yang soleh bila Engkau menjemputku nanti.

Kini setiap hari aku terpaksa ke klinik berhampiran untuk cucu luka di dadaku. Lukanya dah semakin pulih tetapi nanahnya masih banyak hingga bocor kain balutan luka.

UCapan terima kasih tak terhingga kepada Abe Zie kerana sudi menghantarku ke klinik tiap-tiap hari, jika tidak aku terpaksalah tunggu kereta sewa bersama Mak.

No comments: