Saturday, January 9, 2010

SUSU LEBAH PENAWAR KANSER

Selamat Datang Ke SUSU LEBAH WEBSITE
SUSU LEBAH PENAWAR KANSER

"Bengkak atau pembesaran sel abnormal yang terletak dalam tisu atau organ badan dikenali sebagai tumor." Tumor malignan atau kanser mempunyai kebolehan untuk menyerang sel normal dan merebak ke seluruh badan." Oleh itu Malignan tumor malignan boleh menjejas kehidupan kita. Sebaliknya tumor benigna tidak akan menyerang tisu sebelah dan tidak merebak ke seluruh badan. Oleh itu tumor benigna tidak menjejaskan kehidupan manusia. Walau bagaimanapun sesetengah

sel dalam tumor benigna boleh berubah dan menjadi malignan dan berkanser. Tumor boleh menjadi benigna atau malignan , dan beberapa tumor benigna boleh berubah dengan peredaran masa untuk menjadi tumor malignan atau kanser.Susu Lebah adalah makanan anak anak lebah setelah ia dilahirkan selama tiga hari. Tetapi susu lebah ini menjadi makanan ratu lebah sehingga akhir hayatnya. Ratu lebah tidak mencari madu seperti lebah pekerja. Tugas ratu lebah hanyalah bertelur sahaja. Ia akan bertelur sepanjang hayatnya.Terdapat satu bahan didalam susu lebah yang tidak terdapat didalam benda lain ialah 10-HDA. 10-HDA telah diuji secara klinikal memang terbukti dapat membantut prtumbuhan sel sel tumor dan kanser.
Sebagaimana yang disebut di dalam Al Quran ~ Sesungguhnya cecair yang keluar dari perut lebah adalah penawar segala penyakit~. Semoga kita semua mendapat manafaat daripada kejadian Allah Subha Nahuwatala.
Tip-Tip
l Qur'an juga menempatkan secara istimewa lebah madu menjadi sebuah judul yaitu An Nahl(lebah Madu). dalam salah satu ayatnya (Surah An Nahl ayat 68-69 tertulis: Dan Tuhanmu mewahyukan kepada lebah: Buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon kayu dan di tempat-tempat yang dibuat oleh manusia. Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah di mudahkan. Kemudian dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat obat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda (kebesaran tuuhan) bagi orang-orang yang berpikir.
Susu lebah ialah bahan yang menyerupai susu, yang dikeluarkan oleh lebah lebah muda melalui mulutnya setelah memakan debunga (pollen) dan manisan bunga (nectar) didalam sarangnya. Warna susu lebah kuning kekuningan dan putih keputihan. Berasa agak masam dan kaya dengan zat zat makanan.Ratu lebah menjadikan susu lebah sebagai makananya dari ia dilahirkan sehinggalah akhir hayatnya. Lebah biasa atau lebah pekerja menggunakan madu sebagai makanannya. Saiz ratu lebah 2 kali ganda daripada saiz lebah biasa dan ia bertelur sepanjang masa.


Susu Lebah mengandubgi vitamin A Vitamin B ,B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, dan B12. Susu lebah juga mengandungi vitamin C, vitamin D dan vitamin E.Bahan terpenting didalam susu lebag ialah 10-HDA.10-HDA mempunyai cirri anti-kanser : penemuan oleh Profesor Townsend dari Kanada ini disahkan oleh percubaan di China.
Institusi yang menjalankan percubaab tersebut di China, ialah Institusi Penyelidikan Industri Perubatan, Shanghai seperti yang dilaporkan dalam majalah “The Medical Industry” Vol: 16(5), 1985, m/s, 27-29.
Dalam percubaan ini, Susu lebah, dan 10-HDA yang diekstrak daripada Susu lebah telah digunakan berasingan keatas tikus-tikus untuk mendedahkan cirri-ciri antikanser yang ada pada Susu Lebah dan 10-HDA tersebut.
Jumlah Susu Lebah yang digunakan dalam percubaan adalah sebanyak 40 mg/ml. Jumlah 10-HDA yang digunakan adalah sebanyak 2 mg/ml.Kumpulan A : Tikus disuntik dengan campuran Susu Lebah dan sel-sel kanser.Kumpulan B : Tikus disuntik dengan campuran 10-HDA dan sel-sel kanser.Kumpulan C : Tikus disuntik dengan sel-sel kanser sahaja.Jangkamasa pemerhatian dan cerapan dibuat dalam masa 45 hari.
Keputusan:Semua tikus dalam Kumpulan C (disuntik dengan sel kanser) mati dalam jangkamasa 16-18 hari.Tikus dalam kumpulan A dan Kumpulan B semuanya masih hidup. Ini menunjukkan bahawa Susu Lebah dan 10-HDA mempunyai cirri-ciri anti kanser yang ketara.Walaupun bagaimanapun, seperti yang dinyatakan, penggunaan 10-HDA sendiri menunjukkan kesan anti kanser yang sama seperti Susu Lebah ,. Ini menunjukkan kesan anti kanser dalam Susu Lebah datangnya terutama daripada 10-HDA. Penemuan ini adalah bersamaan dengan penemuan yang dibuat oleh Profesor Townsend daripada Kanada pada tahun 1960.
10-HDA sebagai bantuan baik untuk pesakit ketumbuhan otak yang dalam rawatan ubat-ubatan. Hospital No. 1 milik Institut Su-Zhou, China, mendedahkan melalui satu percubaan kebolehan 10-HDA mengurangkan kesan kesakitan ekoran dari rawatan ubat-ubatan yang digunakan untuk pesakit ketumbuhan otak.Percubaan diatas dilaporkan dalaam Majalah Perubatan, yang dikeluarkan oleh Hospital China; (Isu 6, 1988; m/s 6-8).
Berikut adalah sedutan daripada laporan tersebut.Sehingga kini, BCNU dan CCNU menghasilkan hasil yang lebih baik daripada lain-lain jenis ubat-ubatan (yang dibuat dari bahan kimia) dalam rawatan tumor ‘malignant’ (menularkan dan merbahaya) dalam otak, sekarang ini ia digunakan sebai pilihan pertama untuk rawatan tumor..
Walau bagaimanapun, beberapa bahan kimia seperti BCNU dan CCNU menghasilkan beberapa kesan sampingan yang buruk yang mencederakan sum-sum tulang.Diadalam percubaan tersebut 11 orang pesakit tumor malignant pada otak mengambil bahagian. Pembedahan telah dijalankan untuk mengeluarkan tumor itu. Selepas pembedahan, setiap pesakit diberi rawatan CCNU. Dalam masa rawatan CCNU, pesakit juga diberi 10-HADdengan kadar 400mg per dos, 3 dos setiap hari.
Dalam masa 6-7 minggu dalam pemerhatian, walaupun sum-sum tulang mereka masih mengalami kerosakkan akibat daripada kesan sampingan CCNU, tetapi kerosakan dapat dikurangkan, Ini menunjukkan 10-HDAberkeupayaan mengurangkan kesan sampingan daripada penggunaan ubat-ubatan kimia.
Jadi jelas kepada kita, 10-HDA adalah satu bantuan baik membantu pesakit tumor yang sedang menjalani rawatan ubat-ubatan kimia. Ia juga membolehkan mereka mengambil lebih sedikit ubat-ubatan dimana boleh merangsang peluang mereka mengatasi tumor.Susu Lebah Penawar kanser ini diedarkan oleh Syarikat Tegayo Marketing yang berpejabat di ibu Negara.Susu Lebah penawar kanser ini diproses dikilang farmasitikal telah mendapat kelulusan kementerian kesihatan dan disahkan halal oleh JAKIM.
Syarikat Tegayo Marketing bercadang untk melantik ejen ejen tunggal bagi setiap negeri. Bagi yang berminat untuk menjadi sebagai ejen syarikat bagi negeri masing masing boleh menghubungi wakil syarikat En. Afiq di talian 010 2130685 atau laman web www.susulebah.comWritten by Administrator
Thursday, 19 November 2009 13:06
Tip tip untuk mengawal daripada merebak sel kanser dan mempercepatkan proses penyembuhan.
1. Elakkan daripada mengambil makanan atau minuman yang bersifat asid. Makanan atau minuman yang paling baik ialah air beralkali yang mempunyai Ph7 dan keatas.
2. Perbanyakkan minum air yang bersifat alkali.
3. Banyakkan makan sayur dan hendaklah makan setiap hari. Disyorkan ambil sayuran yang berwarna warni iaitu 7 jenis warna yang berbeza iaitu setiap jenis sayuran tadi mempunyai warna yang berbeza. Ini adalah kerana setiap jenis warna sayur adalah mempunyai khasiat pemakanan yang berbeza dan peranan yang berlainan. Jika tak ada selera untuk makan sayuran yang segar, boleh juga dengan cara mesin sehingga hancur dan minum airnya. ( 3 gelas setiap hari ) Terbukti dalam kajian di China sekumpulan pesakit kanser yang kronik diberi munum air sayuran 7 warna yang telah di mesin, didapati dalam tempoh 6 bulan mereka telah bebas daripada sel sek kanser.
4. Jauhkan daripada mengambil makanan atau minuman yang berasaskan tenusu (susu lembu) ini adalah kerana ia bersifat asid. Paling baik ialah minum susu kambing setiap hari kerana ia bersifat alkali.
5. Elakkan daripada sifat marah dan murung dan sedih. Sifat-sifat ini boleh menyebabkan cepatnya pertumbuhan sel-sel kanser.


PengenalanWritten by Administrator
Wednesday, 30 September 2009 15:51
Tegayo Marketing adalah 100% syarikat milik Bumiputera bergiat cergas didalam aktiviti pengedaran produk-produk kesihatan yang berkualiti dan selamat penggunaannya. Salah satu produknya ialah Susu Lebah Penawar Kanser. Beroperasi di ibunegara dan mempunyai wakil-wakil pengedar di seluruh Negara. ObjektifTegayo Marketing ialah menjadi satu syarikat unggul didalam pengedaran produk-produk kesihatan. Di samping itu juga objektif syarikat ialah melahirkan usahawan-usahawan bimbingan yang Berjaya. Usahawan Tegayo Marketing akan disediakan latihan dan bimbingan dari semasa-kesemasa.
Produk yang akan dikeluarkan dalam masa terdekat ialah Lifemen, Lifewomen dan Air Melor Penawar Lelah.
InsyaAllah kita semua akan mendapat manafaat daripada perniagaan ini samaada usahawan atau pengguna.
TEGAYO MARKETING.
TEGAYO MARKETING 8-3-1, Jalan 4/50 Off Jln Gombak,Diamond Square Commercial Centre, 53000 Kuala Lumpur, W.P. Malaysia.
Last Updated on Monday, 19 October 2009 09:58

6. Mesti letakkan diri dalam keadaan riang dan bersemangat sepanjang masa.
7. Pantang sekeras-kerasnya di usik atau di urut di bahagian yang bengkak.
8. Jauhi daripada mengambil air berklorin kerana ia bersifat asid.
9. Cuci bahagian kanser dengan air yang beralkali.
10. Jangan berputus harap berdoa kepada Allah Subhanahuwataalla. InsyaAllah.

No comments: